Udruženje Obrtnika Sisak
Image default
događanja Novosti

Svečano otvoren 34. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore

 

Svečano otvorenje 34. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore održano u ponedjeljak 28. studenoga 2022. s početkom u 10:30 sati – Hotel Lacroma, kongresna dvorana, Dubrovnik.

Domaćin ovogodišnjeg Kongresa je Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije, pokrovitelj Ministarstvo turizma i sporta, a partner je Hrvatska turistička zajednica.

Cilj godišnjeg okupljanja jest iznošenje problematike sektora, ali i prijedloga za poboljšanje poslovanja ugostitelja zastupljenih kroz rad Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a.

Ključne teme ovogodišnjeg Kongresa odnosit će se na stanje u ugostiteljstvu kroz utjecaj povećanja ulaznih troškova i cijena energenata, post-COVID trendova, porezne politike i radne snage te stanja sektora u budućnosti. Kroz panel raspravu s eminentnim stručnjacima razgovarat će se i o budućnosti hrvatske gastronomije, gastronomskoj ponudi i hrvatskim namirnicama te daljnjem razvoju eno-gastro ponude. Također, planirana je organizacija edukativnih i tematskih radionica te popratna događanja koja će sudionicima približiti ugostiteljsku i turističku ponudu obrtnika iz cijele zemlje.

Sudjelovanjem u tematskim panel diskusijama Kongresa, dio rješenja ponudit će visoki dužnosnici javnih institucija: Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Instituta za turizam te Svjetske turističke organizacije.

Slične objave

Grad Sisak sufinancira obnovu fasada

uosk

Novi Pravilnik o tržišnim standardima za voće i povrće

uosk

Obveza podnošenja obrazaca putem aplikacije e-Trošarine od 1.9.2014.

uosk
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide