Udruženje Obrtnika Sisak
Image default
Novosti Obrtnici

Priopćenje vezano za nadzorne aktivnosti Porezne i Carinske uprave (09.-15.01.2020.)

Kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje.

Obavještavamo porezne obveznike da u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom još intenzivnije nastavlja provoditi nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske.

Nadzori fiskalizacije obavljat će se očevidom u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja te drugim nadzornim aktivnostima. U razdoblju od 9. – 15.1.2020. godine nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, a posebno obveznici koji obavljaju djelatnost:

– G 47.7 – Trgovina na malo ostalom robom u specijaliziranim prodavaonicama,

– N 77.11 – Iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije i

– S 96.0 – Ostale osobne uslužne djelatnosti.

Slične objave

Obrtnici ne nasjedajte – uplatnice Poslovnog pregleda ne obvezuju

uosk

CEH CVJEĆARA I VRTLARA UDRUŽENJA OBRTNIKA SISAK I OBRTNIČKE KOMORE SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE