Udruženje Obrtnika Sisak
Image default
Novosti

Obrtnici oprez – prihvaćanje ponude za upis u poslovni registar nije obavezno!

Zbog učestalog broja upita obrtnika Hrvatska obrtnička komora ponovno podsjeća članove da pažljivo prouče sadržaj ponuda za upis u poslovne registre te da se u slučaju nepotpunog razumijevanja onoga što im se nudi savjetuju sa stručnom osobom.

Riječ je o praksi u okviru koje se na adrese obrtnika direktnim pismom nudi upis u registar gospodarstvenika, uz plaćanje naknade priložene na uplatnici u određenom iznosu.

Najbitnije je napomenuti i upozoriti da se ne radi se o obvezi, nego o ponudi koja se može prihvatiti ako obrtniku objava podataka u navedenom registru odgovara.

Molimo obrtnike da pažljivo i u cijelosti prouče ponude prije njihovog potpisivanja ili plaćanja, jer istu potpisuju u okviru svoje profesionalne djelatnosti kada su dužni postupati s pažnjom dobrog stručnjaka. U slučaju nepotpunog razumijevanja ponude i onoga što se nudi, svakako se mogu obratiti stručnoj osobi za pomoć. Savjetodavna služba Hrvatske obrtničke komore je na raspolaganju – pozivom na broj telefona 072 000 026 ili elektroničkom poštom putem portala https://www.hok.hr/press/pitajte_nas.

Izvor: www.hok.hr

Slične objave

Uputa za sastavljanje konačnog obračuna poreza na dodanu vrijednost za 2013. godinu

uosk

Prvi ciklus natječaja iz Programa poticanja poduzetništva i obrta “Poduzetnički impuls 2013.”

uosk

Udruga malih trgovaca povodom Sv. Nikole donirala odjel pedijatrije županijske bolnice „Dr. Ivo Pedišić“

uosk
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide