Udruženje Obrtnika Sisak
Image default
Novosti

Potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih poticaja po projektu „TRADICIJSKI I UMJETNIČKI OBRTI – 2019“

U svrhu stvaranja što povoljnijeg okruženja za razvoj malog gospodarstva i turizma na svom području, Sisačko-moslavačka županija iz vlastitih proračunskih sredstava planira provesti tijekom 2019. godine niz poticajnih mjera namijenjenih razvoju i očuvanju malog gospodarstva i obrta na području SMŽ.

Radi očuvanja opstojnosti te poticanja razvoja tradicijskih i umjetničkih obrta SMŽ je provela Javni poziv za dodjelu bespovratnih financijskih potpora po projektu „TRADICIJSKI I UMJETNIČKI OBRTI – 2019“.
Na javni poziv zaprimljen je ukupno 36 zahtjev, od kojih 35 ispunjavaju uvjete iz Javnog poziva i svi su ostvarili pravo na bespovratnu potporu u maksimalnom iznosu od 10 000 kn. Ukupni fond sredstava po Javnom pozivu iznosio je 300.00 kuna.
Namjena dodjele ovih sredstava je sufinanciranje nabave opreme ili alata potrebnog za rad, uređaja obrtničkih radionica ili sufinanciranje troškova poslovanja.

Župan Ivo Žinić sa dožupanima Ivanom Celjakom i Romanom Rosavcem,  je u utorak, 9. srpnja 2019. godine, u prostoru Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije u Sisku uručio ugovore o dodjeli bespovratne potpore po projektu „TRADICIJSKI I UMJETNIČKI OBRTI“ predstavnicima  obrta s područja Siska, Petrinje, Topuskog Gline, Kutine i Hrvatske Dubice. Dobitnike potpora je u ime Obrtničke komore Sisačko – moslavačke županije i predsjednika Adolfa Cvancigera pozdravila predsjednica Udruženja obrtnika Sisak i dopredsjednica Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije Ivanka Čačić. I ovom prigodom izrazila je zadovoljstvo i zahvalila Županiji na naporima koje čini kako bi obrtnicima i malim poduzetnicima stvorila i omogućila povoljnije uvjete poslovanja. Ova mjera namijenjena je naročito onima koji su najranjiviji i doslovno je financijska injekcija koja im osigurava opstanak. Naglasila je da je nakon nekoliko godina stagnacije ipak uočen pozitivan pomak u razvoju obrtništva, te trenutno na području SMŽ posluje 2086 obrtničkih radionica.

Slične objave

“Šaptačica poduzetnicima” – seminar u Sisku 18.03.2020. – “Odgovori na sva pitanja koja muče poduzetnika”

Tajnica UOSK

Hodogram postupanja kod registracije obrtnika za korištenje usluge e-Trošarine

uosk

Humanitarna akcija Ivano Marušić

uosk
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide