Udruženje Obrtnika Sisak
Image default
Nekategorizirano

Obrtnici za djecu – opet smo uspjeli!

Uz velik odaziv naših sugrađana, sinoć je u restoranu ˝Stari grad˝ održana humanitarna modna revija ¨Obrtnici za djecu¨ s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za kupnju monitora za nadzor vitalnih funkcija i defibrilatora potrebnog odjelu pedijatrije sisačke bolnice.

Revija je otvorena predstavljanjem kreacija dizajnerice Kristine Zorčić, koja je uz haljine za dame predstavila i dio svoje kolekcije za djevojčice. Kroz pistu su tijekom večeri prodefilirali modeli u haljinama naših krojačica: Andreje Mrmić Validžije, Ljiljane Strmečki, Ksenije Tušak, Zlatice Marjanović i Tihane Ljubojević. Uz njih reviju su podržali dizajneri: Ivana Matijević, Elena Conjar Percl, Iva Karačić i Ivan Friščić. I muški dio publike imao je priliku vidjeti nešto za sebe u kolekciji obrta ˝Muška moda Šabić˝, vlasnika Mirze Šabića. Brend Mon Art, vlasnice Tee Stefanovski Milunić predstavio se svojim prekrasnim, unikatnim torbicama. Svim krojačicama i dizajnerima zahvaljujemo se što su svojim aktivnim angažmanom pridonijeli realizaciji naše revije i time dali svoj veliki doprinos njenom uspjehu.

Za frizure modela bila je zadužena Ksenija Marinović iz frizerskog salona ˝Ksenija˝ i Ivanka Čačić iz Salona za uljepšavanje ˝Viktorija˝, dok su za šminku brinule Magdalena Čačić i Magdalena Sruk, kojima se također zahvaljujemo za njihov angažman i nesebičnu pomoć.

Iznenađenje revije svakako je bio izlazak VIP modela tijekom kojeg su pistom prošetali Ivo Žinić – župan Sisačko-moslavačke županije, Adolf Cvanciger – predsjednik Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije i Darinko Dumbović – gradonačelnik grada Petrinje, koji su nosili odijela obrta ˝Muška moda Šabić˝.

Također, na pistu su izašle i sljedeće uvažene dame noseći kreacije Elene Conjar Percl: dr. Željka Josić, dr. Dijana Balenović, dr. Tonka Jozić, Ivanka Čačić – predsjednica Udruženja obrtnika Sisak, Violeta Jelić – glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore i Ljubica Maksimčuk – saborska zastupnica.

Svoj  doprinos kroz angažman prilikom ukrašavanja piste dao je Ceh cvjećara Udruženja obrtnika Sisak, uvijek aktivni i spremni pomoći, naši cvjećari su nam uvijek na raspolaganju i svima redom se od srca zahvaljujemo. Sve prisutne u glazbenom dijelu programa zabavljao je Đani Stipaničev i mlada Magdalena Štimac, dok su nas kroz program vodili Ida Prester i Daniel Berdais.

U organizaciji ove revije svojim sponzorstvom podržali su nas: INA – Industrija nafte d.d., Euroherc osiguranje d.d., Borovo d.d., PPS- Majur d.o.o., Udruga Treća dob, Aplied Ceramics i Ni-al d.o.o., kojima se i ovim putem nasrdačnije zahvaljujemo. Kroz donaciju narezaka, pića i kolača svoj doprinos dali su: Gavrilović d.o.o., Alda d.o.o., slastičarnica Albina, slastičarnica Tri jagode, hotel Panonija, Kolači Sunce, Vesna kolači, Slatki san, Branka Biškupović-Smolčić i Alda d.o.o.

Najiskrenije se zahvaljujemo restoranu ˝Stari grad˝ i vlasniku Siniši Josipoviću na svesrdnoj pomoći u organizaciji i realizaciji naše revije, kao i razumijevanju koje su pokazali za sve naše zahtjeve i molbe.

Na kraju, Udruženje obrtnika Sisak, kao organizator i dr. Željka Josić, kao inicijator ove humanitarne priče izražavaju svoju zahvalnost svim donatorima koji su svojim uplatama pomogli pri prikupljanju sredstava za ovu plemenitu svrhu. Zajedničkim snagama do trenutka završetka revije prikupljeno je 42.685,00 kuna, što je popriličan iznos, ali još uvijek nedovoljan za kupnju željenog uređaja za našu bolnicu. Skupiti toliki iznos novca ne bi bilo moguće bez svih vas dobrih ˝malih˝ ljudi, kao i poduzeća te ustanova koje su dale svoj doprinos (Hrvatske šume, Hipp Hrvatska, Općina Lekenik, Zavod za prostorno uređenje, Abaza d.o.o., Hrvatska obrtnička komora i dr.).

Važno je napomenuti da ova humanitarna akcija traje i dalje. Naime, svi oni koji žele dati svoj doprinos mogu to učiniti do 17. kolovoza 2019. godine do kada će biti moguće vršiti uplate financijskih sredstava na humanitarni broj računa IBAN HR4124070001500005763, otvoren kod OTP banke. Svaka kuna se računa i svaka, pa i najmanja uplata je dobrodošla, pa vas sve još jednom pozivamo da se uključite i pomognete ovu akciju.

Pomoći možete i kupnjom majci i  tunika s logotipom humanitarne akcije, a možete ih kupiti u Udruženju obrtnika Sisak na adresi A. Starčevića 13, Sisak (Namin prolaz). Cijena majice je 60,00 kuna, a tunike, koje ste imali prilike vidjeti i na samoj reviji, prodaju se po cijeni od 200,00 kuna.

Kako je bilo na samoj reviji možete pogledati u galeriji!

Slične objave

Dodijeljene Zlatne Viktorije za 2017. godinu

Tajnica UOSK

Sretni blagdani!!

Tajnica UOSK

Preminuo poznati sisački zlatar Bitor Paljuši

Tajnica UOSK
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide