Udruženje Obrtnika Sisak
Novosti Obrtnici

Obavijest obveznicima fiskalizacije – FINA uvodi nove profile certifikata

Obavještavamo obveznike fiskalizacije da Fina uvodi i prelazi na nove profile digitalnih certifikata (FISCAL certifikata) koji su usklađeni s eIDAS uredbom.

Fina će započeti s izdavanjem digitalnih certifikata prema novim izmijenjenim profilima od 30. lipnja 2017. godine.

Obveznici fiskalizacije s postojećim klijentskim certifikatom isti neće trebati mijenjati sve do isteka njihova važenja, a novim će se obveznicima fiskalizacije izdavati certifikati sa novim profilom.

Naime, CIS (Centralni informacijski sustav) Porezne uprave je pripremljen da istovremeno radi s oba tipa certifikata. Vezano uz najavljene promjene predlažemo da se obveznici fiskalizacije obrate svojoj IT podršci za fiskalizaciju (proizvođaču/održavatelju programskog rješenja za fiskalizaciju) radi provjere (testiranja) postojećih korisničkih informatičkih rješenja te eventualne prilagodbe za rad s novim profilima certifikata.

Kako bi se vlasnicima informatičkih rješenja /sustava olakšalo testiranje i prilagodba postojećih rješenja Fina će omogućiti izdavanje Demo certifikata s novim profilima već 15. ožujka 2017.godine.

Obavijest o uvođenju i prelasku na nove profile objavljena je i na web stranici FINE.

Slične objave

Sisački obrtnici nastupili na sajmu SASO 2010

uosk

Objavljen je otvoreni javni poziv za Program “Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta”

uosk

Gradonačelnica donijela odluku o produljenju radnog vremena barova za vrijeme nogometnog prvenstva

uosk

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da ste u redu s ovim. Prihvati Pročitaj više

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide