Udruženje Obrtnika Sisak
Image default
događanja

Tiskovna konferencija povodom održavanja 2. Obrtničkog sajma & Street Food Festivala

Udruženje obrtnika Sisak u suradnji s partnerima i uz potporu cijenjenih sponzora 27. travnja 2019. godine po drugi put organizira manifestaciju Obrtnički sajam & Street Food Festival, koja će se održati u srcu našeg grada, na sisačkom Korzu.

Tim je povodom danas održana tiskovna konferencija za medije u dvorani Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije, koja je uz Sisačko-moslavačku županiju, Požeško-slavonsku županiju i Obrtničku komoru Požeško-slavonske županije, kao i Hrvatsku obrtničku komoru, partner u organizaciji cjelokupne manifestacije. Kao i prošle godine, kada je manifestacija održana prvi put u sklopu promocije monografije ˝180 godina organiziranog obrtništva u Sisku˝, inicijativu obrtnika i ove godine svojim sponzorstvom podržavaju: INA-Industrija nafte d.d., OTP banka, Euroherc osiguranje d.d., Mlin i pekare d.o.o. Sisak i Obrtnička komora Zagreb.

 

Predsjednica UO Sisak Ivanka Čačić predstavila je program manifestacije koji obuhvaća obrtnički sajam, kulinarski dio manifestacije i humanitarnu akciju za Udrugu ˝KAS˝, a kao vrhunac događanja u večernjim satima svi posjetitelji moći će uživati u koncertu ˝Opće opasnosti˝. Nadalje, istaknula je kako je ove godine obrtnički sajam podignut na županijsku razinu u smislu da je poziv za izlaganje upućen obrtnicima s područja cijele županije, a kao partnere ugostiti ćemo i obrtnike izlagače iz Požeško-slavonske županije. Očekuje se i velik broj sudionika kulinarskog dijela manifestacije odnosno Street Food Festivala, pa će tako svoja autohtona jela u Sisku pripremati i ponuditi na kušanje predstavnici dvadesetak udruženja obrtnika iz različitih krajeva Hrvatske. To su primjerice UO Stubica, UO Krapinske toplice, UO Split, UO Kaštele, UO Trogir, UO Buzet, UO Karlovac, UO Vukovar i dr. Za vrijeme održavanja Street Food festivala na pozornici će biti upriličen dnevni program koji uključuje nastupe ženske klape Lađarice, Pop rock škole, Športskog plesnog klupa Top Step, plesnog studija Elina i drugih.

Manifestacija ove godine ima i humanitarni karakter pa će tako Ceh frizera Udruženja obrtnika Sisak pružati uslugu šišanja u zamjenu za proizvoljnu donaciju Udruzi ˝KAS˝ iz Siska, pod motom ˝ošišaj se za čas i doniraj za ˝KAS˝. Hvale vrijedan rad Udruge ˝KAS˝ Sisčanima je dobro poznat, a posjetitelji će se s njihovim radom, kao i konjima o kojima skrbe i koji su im ujedno i ˝sredstvo˝ za njihov terapijski rad s osobama s različitim oblicima invaliditeta, moći pobliže upoznati i na samoj manifestaciji. Predsjednica Udruge Alenka Berendika ovom je prilikom zahvalila UO Sisak i Cehu frizera na ovoj inicijativi te istaknula da im je organizacija ove humanitarne akcije i podrška sugrađana iznimno važna za njihov rad.

Prisutnim medijima obratio se i predsjednik Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije Adolf Cvanciger koji je istaknuo važnost ove manifestacije u smislu promocije obrtništva, ali i turističkom i kulturnom značaju koji ona ima za naš grad. Istaknuo je kako je u mjesecu svibnju obljetnica ustrojavanja obrtništva u Sisku, pa je manifestacija povezana i s obilježavanjem tog događaja, a nada se i kako će postati tradicionalno održavana manifestacija koja će s godinama pokazivati sve veći uspjeh i postati temelj za promociju obrtništva u našem gradu, ali i županiji. Predsjednik Cvanciger zahvalio se svim sponzorima i istaknuo važnost njihove podrške koju su kao i proteklih, pokazali i ove godine.

Važnost ove manifestacije i dobru suradnju Sisačko-moslavačke županije s Udruženjem obrtnika Sisak istaknuo je ovom prilikom Ivan Celjak, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije. Naglasio je kako Županija prepoznaje potrebe obrtnika i važnost njihova rada te ih stoga uvijek nastoji podržati, što čine i nizom poticajnih mjera u cilju očuvanja i poticanja obrtništva.

Sa strane sponzora tiskovnoj konferenciji nazočili su direktor Rafinerije nafte Sisak Damir Butković i direktor Poslovnog centra Sjeverozapadna Hrvatska OTP banke Dražen Štrok. Damir Butković istaknuo je zadovoljstvo što kompanija INA i ove godine podržava organizaciju ove manifestacije te istaknuo kako će nastaviti podržavati promociju obrtništva, kao i razvoj lokalne zajednice i u budućnosti. Gospodin Štrok je u ime OTP banke pozdravio organizaciju manifestacije koju smatra važnom u komercijalnom, ali i humanitarnom smislu. Istaknuo je kako će OTP banka također nastaviti podržavati rad UO Sisak i organizaciju ovakvih manifestacija.

Udruženje obrtnika Sisak i ovim putem zahvaljuje Društvu obrtnika Sisak, kao suorganizatoru, Cehu ugostitelja i Cehu frizera UO Sisak, kao i svim partnerima i sponzorima, te vas sve pozivamo da dođete 27. travnja 2019 godine na sisački Korzo razgledate ponudu obrtnika na sajmu, počastite nepce s ukusnim delicijama iz svih krajeva Hrvatske, podržite plemeniti rad Udruge ˝KAS˝ kroz sudjelovanje u humanitarnoj akciji, a u večernjim satima imate priliku uživati u koncertu ˝Opće opasnosti˝.

Slične objave

HOK Zajednička nabava

uosk

48. obrtnička Martinjska zabava

uosk

Održana humanitarna akcija “Soba Čuda”

uosk
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide