Udruženje Obrtnika Sisak
događanja Novosti Obrtnici

Poziv na ulaganje

Poziv na ulaganje

 

Općina Lekenik raspisala je 06.09.2017. godine natječaj za prodaju zemljišta u Poduzetničkoj zoni Marof u Lekeniku.

 

Rok za dostavu ponuda je petnaest (15) dana od dana objave natječaja.

 

Početna cijena zemljišta iznosi 41,00 kn/m2.

 

Više informacija može se naći na službenoj web stranici Općine Lekenik www.lekenik.hr ,  na linku: http://lekenik.hr/poduzetnicka-zona/hr/javni-natjecaj/.

 

Ovim putem pozivaju se zainteresirani na ulaganje u Poduzetničku zonu u Lekeniku.

 

Prednosti koje nudi Poduzetnička zona uz dobru prometnu povezanost autocestom, državnom cestom, željeznicom i blizinom zračne luke i Zagreba, svakako su i komunalni doprinos koji je jedan od najnižih i iznosi do 9,00 kn/m3. Općina Lekenik je predvidjela i oslobađanje od plaćanja komunalne naknade u iznosu od 100% u prvoj godini djelovanja, 50% u drugoj i 25% u trećoj godini djelovanja pod uvjetom da poduzetnik zaposli najmanje pet djelatnika sa područja općine Lekenik.

 

Općina Lekenik, s ciljem poticanja gospodarskog razvoja, osnovala je poduzetničku zonu u kojoj je u sklopu projekta “Poduzetnička zona Marof Lekenik – pokretač lokalnog razvoja”, sufinanciranog iz strukturnih fondova i kohezijskog fonda EU, odnosno Europskog fonda za regionalni razvoj, izgrađena infrastruktura potrebna za početak poduzetničke aktivnosti. Zemljište koje se sastoji od 43 parcele proizvodne i poslovne gospodarske namjene s izgrađenom kolnom i pješačkom površinom, vodovodnom mrežom, sanitarnom i oborinskom odvodnjom, javnom rasvjetom te telekomunikacijskom i elektroenergetskom mrežom, spremno je za prihvat investitora i realizaciju njihovih poduzetničkih projekata.

 

Projekt izgradnje infrastrukture završio je u  rujnu 2016. godine, kada je pokrenut postupak prodaje parcela namijenjenih gospodarskim djelatnostima. Zemljište se prodaje putem javnog natječaja po iskazanom interesu. Zainteresirani se mogu javiti u Općinu Lekenik ili pismenim putem iskazati interes za ulaganje u Poduzetničku zonu u Lekeniku.  Do rujna 2017. su sklopljeni kupoprodajni ugovori s četvoricom poduzetnika koji pripremaju svoje projekte za ishođenje dozvola za gradnju objekata potrebnih za njihovu poduzetničku djelatnost.

 

Općina Lekenik rado će pružiti pomoć i podršku u realizaciji poduzetničkih projekata, te  poziva zainteresirane investitore da se obrate u Općinu Lekenik s povjerenjem.

 

Kontakt telefon 044/527 811, e-mail: opcina-lekenik@sk.t-com.hr .

 

Slične objave

7. Sjednica upravnog odbora UO Sisak

uosk

Otvoren Sajam županija 2013.

uosk

Besplatna izrada web stranica za obrtnike

uosk

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da ste u redu s ovim. Prihvati Pročitaj više

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide