Udruženje Obrtnika Sisak
Image default
događanja

Održan 2. Obrtnički sajam & Street food festival

U organizaciji Udruženja obrtnika Sisak u subotu 27. travnja 2019. godine na sisačkom Korzu je održana manifestacija ˝2. Obrtnički sajam & Street food festival˝.

Osvanuo je prekrasan sunčan dan i od ranog jutra na sisačkom Korzu vladala je dobra atmosfera i raspoloženje. Od 10,00 sati krenuo je obrtnički sajam na kojem su izlagali obrtnici s područja Sisačko-moslavačke županije, a ugostili smo i obrtnike iz Požeško-slavonske i Koprivničko-križevačke županije, ukupno 32 izlagača. Istovremeno sa trajanjem sajma, sudionici Street food festivala pripremali su svoje stolove za početak kuhanja na Street food festivalu, koje je trebalo početi u 15,00 sati za kada je bilo predviđeno službeno otvaranje cjelokupne manifestacije.

Iznenada nebo je odlučilo pokvariti naše planove i prekrasan sunčan dan pretvorio se u oluju. Kiša i snažan vjetar nosili su sve pred sobom, ali mi se nismo predali. Nakon prvotne tuge i razočaranja, te uz utjehu i potporu koju su nam pružili naši prijatelji, obrtnici iz svih krajeva Hrvatske, odlučili smo nastaviti dalje. Nažalost, zbog vremenskih neprilika obrtnički sajam je prekinut, međutim kuhanje na Street food festivalu tek je započelo. Spas od vremenskih neprilika pružio nam je Namin prolaz, gdje je silom prilika izmješten Street food festival. Uz pjesmu i uistinu dobro raspoloženje posjetitelji su uživali u raznim delicijama, koje su pripremali naši obrtnici, a neka od njih su crni rižot, torta od hobotnice, slavonske kobasice, špek fileki, komarča na gradele itd. Na samom Street food festivalu sudjelovalo je osamnaest sudionika, odnosno predstavnika udruženja obrtnika iz svih krajeva Hrvatske.

Kako je vrijeme odmicalo i vremenske prilike su se poboljšale pa je kao vrhunac cijele manifestacije u večernjim satima održan i koncert grupe ˝Opća opasnost˝. Na koncertu je uživao velik broj naših sugrađana i samih sudionika manifestacije, a kako je bilo najbolje svjedoče fotografije u galeriji.

Ovim putem Udruženje obrtnika Sisak, te predsjednica Udruženja gđa Ivanka Čačić osobno, zahvaljuje od srca svima koji su dali svoj doprinos ovoj manifestaciji, usprkos nedaćama koje su nas snašle.

Veliko hvala našim prijateljima, obrtnicima iz UO Kaštela, UO Split, UO Šibenik, UO Crikvenica, UO Vukovar, UO Stubica, UO Krapinske toplice, UO Pakrac i Lipik, UO Buzet, UO Vrbovsko, UO Garešnica, UO Petrinja, UO i POK Zagreb, UO Požega i POK Požega, HOK-e, UO i POK Karlovac, kao i kulinarskom institutu Kuli in iz Siska na njihovom sudjelovanju. Vaš entuzijazam i ogromna podrška koju ste nam pružili dali su nam snagu da nastavimo dalje bez obzira na vremenske neprilike koje su nas zadesile. Uz Vaš ogroman trud, angažman, pjesmu i dobro raspoloženje koje ste širili i prenosili na sve nas, kao i na posjetitelje, naš Street food festival ipak je uspješno održan i na tome Vam se još jednom od srca zahvaljujemo.

Zahvaljujemo se i svim sudionicima obrtničkog sajma, koji je nažalost naprasno prekinut, međutim kao što i slike svjedoče svojim su štandovima ukrasili naš Korzo i predstavili svoj rad posjetiteljima. Ovim putem izražavamo svoje žaljenje zbog svih onih kojima je uslijed jakog vjetra nanesena šteta, ali mi jednostavno na to nismo mogli utjecati.

Nadalje, veliko hvala izvođačima iz Športsko plesnog kluba Top step i Plesnog studija Elina što ste došli iako je vrijeme nažalost onemogućilo i nastupe na pozornici. Veliko hvala i sisačkoj ženskoj klapi Lađarice, koje su nam također pružile potporu i nisu odustale od svog nastupa, pa su tako i one svojom pjesmom podigle atmosferu u Naminom prolazu.

Zahvaljujemo se na dolasku i predstavnicima Udruge ˝KAS˝, koji su doveli i svoje konje te time dodatno uljepšali cijeli događaj. Usprkos nevremenu ipak smo uspjeli prikupiti financijske donacije za njihove potrebe, ponovno zahvaljujući našim obrtnicima i posjetiteljima koji su samoinicijativno davali svoje donacije.

Hvala svim našim uzvanicima koji su došli, iako službeno otvaranje na pozornici nije bilo moguće, ipak su obišli sudionike Street food festivala i dali svoju podršku.

Veliko hvala našim sponzorima i partnerima koji su nam pružili potporu, a oni su INA- Industrija nafte d.d., OTP banka, Euroherc osiguranje, Mlin i pekare d.o.o., Obrtnička komora Zagreb, Hrvatska obrtnička komora, Društvo obrtnika Sisak, Sisačko-moslavačka županija, Obrtnička komora Sisačko-moslavačke županije, Požeško-slavonska županija i Obrtnička komora Požeško-slavonske županije.

Na kraju veliko hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji, bez Vašeg angažmana i truda sve ne bi bilo moguće.

Iako nam je možda vrijeme pokvarilo planove, nikako nije uništilo duh naših obrtnika i zajedništvo koje se stvorilo, te želimo reći kako smo iznimno zadovoljni kako je sve proteklo, usprkos nevremenu. Iduće godine biti ćemo bolji i jači, nadamo se ponovno uz Vašu podršku!

Još jednom hvala od srca svima!

Kako je bilo pogledajte u galeriji…

Slične objave

Seminar „Priprema za završni obračun 2019. i zakonske izmjene na snazi od 1.1.2020.“

Tajnica UOSK

Kvarner expo14, 16. – 19. travnja 2014. godine

uosk

11. Susret prijevoznika HOK-a

Tajnica UOSK
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide