Udruženje Obrtnika Sisak
Image default
događanja

Na tiskovnoj konferenciji predstavljena humanitarna inicijativa ˝Obrtnici za djecu˝

U Obrtničkoj komori Sisačko-moslavačke županije danas je održana tiskovna konferencija za medije povodom nadolazeće humanitarne modne revije, koja se održava u ponedjeljak 17. lipnja 2019. godine u restoranu ˝Stari grad˝ u Sisku.

Tiskovnoj konferenciji nazočile su: Ivanka Čačić – predsjednica Udruženja obrtnika Sisak, dr. Željka Josić – inicijatorica humanitarne akcije, Ksenija Tušak – predsjednica sekcije krojača Udruženja obrtnika Sisak i jedna od krojačica koja će svoj rad predstaviti na reviji te kao predstavnica sponzora INA – Industrija nafte d.d. Ivana Štagljar Mikac – rukovoditeljica Planiranja i kontrole proizvodnje u Rafineriji nafte Sisak.

Ispred Udruženja obrtnika Sisak, kao organizatora humanitarne modne revije, Ivanka Čačić predstavila je cjelokupno događanje. Na modnoj reviji svoj rad predstaviti će obrtnice, krojačice s područja Sisačko-moslavačke županije, te nekolicina lokalnih dizajnerica, a neke od njih su: Ksenija Tušak, Tihana Ljubojević, Zlatica Marjanović, Kristina Zorčić, Andreja Mrmić Validžija, Elena Conjar Percl, Tea Stefanovski Milunić, Ljiljana Strmečki i dr. Predsjednica Čačić naglasila je kako su članovi Udruženja obrtnika Sisak volonterski uključeni u ovaj projekt i uvijek se odazovu na sve akcije i inicijative, na što je iznimno ponosna. Ovom prilikom će uz Sekciju krojačica koje ustupaju svoje haljine za reviju, svoj doprinos kroz ukrašavanje piste dati Ceh cvjećara, dok će članice Ceha frizera i kozmetičara izrađivati frizure i šminkati modele. Reviju će uz profesionalne modele iz agencije ˝Talia model˝ nositi i amaterski modeli, a koji predsjednica je ostavila kao iznenađenje za sve one koji dođu na reviju. U glazbenom dijelu programa nastupiti će Đani Stipaničev, a cijeli program voditi će Daniel Berdais i Ida Prester.

Inicijatorica cijele akcije dr. Željka Josić istaknula je kako Odjel pedijatrije sisačke bolnice trenutno ima monitor za nadzor vitalnih funkcija, koji je već poprilično istrošen i njegova baterija više nije funkcionalna u smislu da izdrži putovanje do Zagreba. To umanjuje mogućnost kvalitetnog i sigurnog transporta bolesne djece, najčešće vitalno ugrožene te im je stoga ovaj uređaj neophodan. S obzirom na tu činjenicu dr. Josić je u suradnji s dr. Goranom Kuzmacom, voditeljem Odjela pedijatrije sisačke bolnice, došla na ideju o organiziranju humanitarne akcije za nabavu navedenog uređaja, sa željom da se ona provede kao društveno događanje zanimljivo javnosti. Tako se je došlo na ideju o organiziranju humanitarne modne revije, jer kako ističe dr. Josić, takvog događanja u gradu Sisku nije bilo više od desetljeća, a između ostalog prilika je to da se promoviraju obrtnici-krojači, kao i dizajneri koji djeluju na našem području. Dr. Josić zahvalila se Udruženju obrtnika na podršci i istaknula kako se uvijek rado odazovu ovakvim akcijama, pa su tako već ranije krojačice šivale posteljinu za sisačku bolnicu.  Na kraju, dr. Josić istaknula je kako je cilj ove humanitarne akcije prikupljanje dovoljnog iznosa financijskih sredstava za kupnju kompleta uređaja – monitora i defibrilatora, koji će liječnicima omogućiti pružanje kvalitetne skrbi i liječenja.

Ksenija Tušak, predsjednica Sekcije krojača Udruženja obrtnika Sisak, zahvalila se svima koji sudjeluju u ovom projektu i izrazila iznimno zadovoljstvo svih krojačica koje sudjeluju u ovom projektu. U ime svih krojačica i ostalih dizajnerica uključenih u ovu akciju zahvalila se na prilici da predstave i promoviraju svoj rad, a ujedno i pomognu ovu humanitarnu inicijativu.

Predsjednica Čačić zahvalila se svim sponzorima koji su pružili podršku ovoj inicijativi, a posebno glavnom sponzoru ove humanitarne akcije INA – Industriji nafte d.d., kompaniji koja se uvijek odazove i podržava sve inicijative Udruženja obrtnika Sisak te smo im na tome iznimno zahvalni. Gospođa Ivana Štagljar Mikac – rukovoditeljica Planiranja i kontrole proizvodnje u Rafineriji nafte Sisak istaknula je kako je iznimno ponosna i zadovoljna što su imali priliku podržati ovu plemenitu inicijativu. Također, istaknula je kako se kompanija svake godine nastoji uključiti u projekte kojima se podiže kvaliteta života lokalne zajednice, a iznimno im je zadovoljstvo kada su takve inicijative usmjerene prema najmlađima u našem društvu. Na kraju je istaknula kako će INA d.d. i dalje podržavati ovakve projekte.

 Ostali donatori koji su podržali ovu akciju su : Euroherc osiguranje d.d., Borovo d.d., Gavrilović d.o.o., slastičarnica Albina, slastičarnica Tri jagode, hotel Panonija, Kolači Sunce, Vesna kolači, Slatki san i Alda d.o.o.

Na kraju, naglašavamo kako se ulaznice po cijeni od 200,00 kuna (VIP) i 100,00 kuna mogu kupiti u:

  • Salonu za uljepšavanje ˝Viktorija˝, Antuna i Stjepana Radica 8a, Sisak (Namin prolaz)
  • AMK – knjižara i papirnica, Kranjčevićeva 2, Sisak
  • uplatom na humanitarni račun akcije IBAN HR4124070001500005763 otvoren kod OTP banke (molimo da u opis plaćanja navedete ˝ulaznica˝ , a svoj dolazak potvrdite putem e-mail adrese uo.sisak@hok.hr ili na broj 099 264 3177).

Također, u prodaji su majice s logotipom humanitarne akcije po cijeni od 60,00 kuna, a mogu se kupiti u Udruženju obrtnika Sisak, A. Starčevića 13, Sisak (Namin prolaz), kao i na sam dan održavanja revije u restoranu ˝Stari grad˝. Po završetku revije na prodaju će biti i dio haljina i odijela koja će biti predstavljena na reviji.

Svi oni koji žele pomoći kupnju uređaja koji omogućuje kvalitetnije liječenje i bolju skrb za našu djecu, a nisu u mogućnosti doći na modnu reviju, svoju podršku ovoj akciji mogu dati uplatom financijskih sredstava u proizvoljnom iznosu na humanitarni račun akcije IBAN HR4124070001500005763, otvoren kod OTP banke, s naznakom ˝Obrtnici za djecu˝. Uplate je moguće izvršiti zaključno do 17.08.2019. godine.

 

Slične objave

Otvoreni javni pozvi za Program “Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo”

uosk

Poziv na seminar “Porezne aktualnosti i priprema za završni obračun 2023. godine” u petak 15. prosinca 2023. od 10 – 13 sati u Obrtničkoj komori SMŽ (seminar je za obrtnike i dobrovoljne članove HOK-a besplatan)

Tajnica UOSK

Prihvaćen prijedlog HOK za kemijske čistionice

uosk
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide