Udruženje Obrtnika Sisak
događanja Novosti Obrtnici

Kampanja “Stop radu na crno – stop neprijavljenom radu”

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava pokrenulo je medijsku kampanju „Stop radu na crno“. Cilj kampanje je doprinijeti smanjenju stope neprijavljenoga rada u Republici Hrvatskoj te podizanje razine osviještenosti vezano uz problem neprijavljenog rada i sive ekonomije, kao i informiranje javnosti o posljedicama neprijavljenoga rada.

Hrvatska obrtnička komora dugi niz godina ukazuje na važnost suzbijanja i uklanjanja rada na crno te stoga daje podršku Vladi RH i Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava u dosljednoj provedbi zakona i osvještavanju javnosti putem ove medijske kampanje. Kroz medijsku kampanju želi se prikazati građanima Republike Hrvatske kako neprijavljeni rad ima brojne negativne strane, ne samo za radnike već i za poslodavce koji se ne pridržavaju radnog zakonodavstva. Također, žele se predstaviti i brojne pozitivne strane prijavljenog rada (viša mirovina, socijalna sigurnost i sl.).

Kampanja je upućena sljedećim skupinama:

  • Poslodavci– osigurati potpunu osviještenost problema koji proizlaze iz neprijavljenoga rada (zapošljavanje radnika bez prijavljivanja)
  • Zaposleni/nezaposleni – osigurati potpunu osviještenost o problemima koji proizlaze iz rada na crno (moguće negativne posljedice na društveni i gospodarski položaj zbog obavljanja radnom na crno)

Više o svemu na poveznici: http://www.mrms.hr/rad-na-crno/

Slične objave

Poticajne mjere Sisačko-moslavačke županije za 2017. godinu

uosk

Dinamična floristička prezentacija Tihomira Koščaka

uosk

Prva međunarodna konferencija „DAN PROZORA 2014.“

uosk

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da ste u redu s ovim. Prihvati Pročitaj više

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide