Udruženje Obrtnika Sisak
Image default
obavijesti

Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u FAZI PREDAKCELERACIJE u okviru PROGRAMA AKCELERACIJE u sklopu mjere “Jačanje akceleracijske aktivnosti”

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u FAZI PREDAKCELERACIJE  u okviru PROGRAMA AKCELERACIJE u sklopu mjere “Jačanje akceleracijske aktivnosti” referentni broj u Nacionalnom planu oporavka i otpornosti C1.1.2. R2-I4.

Program akceleracije je koncipiran od strane HAMAG-BICRO-a u svrhu provedbe niza aktivnosti usmjerenih inovativnim novoosnovanim poduzećima, razvojnim timovima i pojedincima.

Aktivnosti se odnose na sustavnu podršku gore navedenim subjektima u cilju inicijalne procjene stanja njihovog poslovanja, individualnog savjetovanja o poslovanju, mentoriranju od strane stručnih mentora, pružanju podrške prilikom komunikacije s investitorima, aktivnostima internacionalizacije i sl.

Putem Poziva HAMAG-BICRO će, zajedno s 9 akceleratora – provoditelja Programa akceleracije – odabrati do najviše 160 korisnika na području RH koji će dobiti priliku razvijati svoje poslovanje u prostorima provoditelja Programa kroz naredne 2 godine.

Na Poziv se mogu prijaviti novoosnovana poduzeća koja su osnovana najviše 5 godina prije dana predaje projektnog prijedloga čiji je razvoj djelatnosti ili proizvoda vezan uz inovativna rješenja, usluge i tehnologije; razvojni timovi te pojedinci (fizičke osobe) koji razvijaju inovativni proizvod/uslugu koji se trenutno nalaze u fazama TRL 5-8.

Korisnici će, u okviru ovog Programa, moći ostvariti nefinancijsku potporu u vidu usluga akceleratora – provoditelja Programa, kako slijedi:

  • u fazi predakceleracije do najviše 4.000 €
  • u fazi akceleracije do najviše 17.000 €
  • u fazi postakceleracije do najviše 6.000 €.

Navedena potpora će se evidentirati poduzećima kao potpora male vrijednosti, a na istu će ostvarivati pravo ukoliko zadovolje uvjete prelaska iz faze predakceleracije u fazu akceleracije.

Korisnici će se, također uz gore spomenuti preduvjet, moći prijaviti i na javne pozive na dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih za investicije i/ili ulaganje u obrtna sredstva te na poziv za dodjelu vaučera za internacionalizaciju poslovanja poduzeća koja sudjeluju u Programu akceleracije i koji podrazumijevaju aktivnosti sudjelovanja poduzeća na međunarodnim događanjima, izložbama, sajmovima, radionicama, konferencijama, a obuhvaćaju putne troškove, troškove noćenja, kotizacije i sl.

Prijavitelji se na natječaj prijavljuju putem online obrasca od 07. lipnja do 07. kolovoza 2024 (do 24:00), a tekst javnog poziva kao i svu popratnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje:

POVEZANO

EuRopska investicijska banka u suradnji s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije organizira Info dan Europskoga vijeća za inovacije s posebnim fokusom na Accelerator. 

Ovaj događaj pruža jedinstvenu priliku za sve zainteresirane poduzetnike da se informiraju o mogućnostima financiranja putem EIC Acceleratora, kao i da saznaju kako pripremiti uspješnu prijavu za ovaj prestižni program.

EIC Accelerator namijenjen je start-up poduzećima i MSP-ovima s inovacijama koje mogu disruptirati postojeća ili stvoriti nova tržišta. Uvjet je da se inovacija nalazi na TRL razini 5 – 8 te da se temelji na recentnim znanstvenim ili tehnološkim otkrićima (deep tech).

Također, EIC Accelerator je u prvom redu namijenjen inovacijskim projektima za koje su potrebna dugoročna i značajna ulaganja, a koja su preriskantna isključivo za privatne investitore te izazovna za male i novoosnovane tvrtke.

Datum: 20. lipnja 2024.

Vrijeme: 9:30 sati

Lokacija: Europska kuća, Europski trg, Zagreb

Na Info danu ćete imati priliku:

  • saznati više o EIC Acceleratoru
  • čuti iskustva uspješnih prijavitelja, hrvatskog EIC ambasadora, koji je uspješno osigurao financiranje kroz ovaj instrument
  • postaviti pitanja stručnjacima i dobiti savjete iz prve ruke

Program potražite ovdje.

Sudjelovanje potvrdite najkasnije do 18. lipnja 2024. putem poveznice.

Foto: freepik.com

Slične objave

Cvjetna manifestacija 2. FLORAL WEEK OPATIJA

Tajnica UOSK

Odluka o proširenju primjene Kolektivnog ugovora o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za graditeljstvo – sedme izmjene i dopune

Tajnica UOSK

Otvoreni javni poziv za program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“ za 2023.

Tajnica UOSK
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide