Udruženje Obrtnika Sisak
Image default
Novosti

In memoriam – gospodin Krešimir Pavlić

 

U utorak, 15.09.2020. preminuo je u Sisku  gosp. Krešimir Pavlić.

 

Gospodin KREŠIMIR PAVLIĆ  rođen je 26.4.1959.  godine u Sisku gdje je završio gimnaziju, a potom se upisao na Građevinski fakultet u Zagrebu gdje je stekao zvanje inženjera građevinarstva.

Gospodin Krešimir Pavlić je  proizvodni obrt “SIPAK”, obrt za izradu i doradu predmeta iz plastičnih masa, otvorio  davne 1991. godine.

Uz naporan obrtnički posao, g. Pavlić aktivno se uključio u rad obrtničkih asocijacija te je u pet mandata ukupno član Upravnog odbora Udruženja obrtnika Sisak. Bio je i član Upravnog  odbora Društva obrtnika Sisak – udruge građana osnovane u svrhu očuvanja obrtničke kulturne i materijalne baštine obrtništva – gdje je od 2012. godine u ulozi člana Nadzornog odbora. Obnašao je dužnost člana Skupštine Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije te člana Komisije za izbor i imenovanje članova tijela Udruženja obrtnika Sisak. Usprkos podmukle bolesti s kojom se borio prethodnih nekoliko godina G. Pavlić redovno se odazivao na sve manifestacije, inicijative i humanitarne akcije Udruženja i Društva  obrtnika Sisak, pružajući neprocjenjivu podršku svojim djelima, angažmanom, sudjelovanjem.

Za uložen trud, točnost, korektnost i pedantnost u obnašanju dužnosti u organima i tijelima komorskog sustava te doprinos afirmaciji obrtništva, g. Pavliću je 2007. dodijeljeno Priznanje za organizacijski rad. Točno deset godina kasnije, s istim odlikama, a koje su se godinama samo nadograđivale, na prijedlog Udruženja obrtnika Sisak, Obrtnička komora Sisačko – moslavačke županije dodjeljuje mu  posebno priznanje za doprinos razvoju organiziranog obrtništva i očuvanje digniteta obrtničkih asocijacija, a godinu dana kasnije zasluženo mu se dodjeljuje Priznanje za životno djelo Obrtničke komore SMŽ.

Hvala mu na svemu u ime svih obrtnika grada Siska i neka mu je laka zemlja…

Slične objave

Smanjeni troškovi registriranja obrta

uosk

Mijenjaju se uvjeti poslovanja kod prodaje hrane izvan prostorija

uosk

Inicijativa za smanjenje zakupa drvenih kućica na vanjskom platou Gradske tržnice Sisak

Tajnica UOSK
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide