Udruženje Obrtnika Sisak
Image default
Nekategorizirano

Hrvatska obrtnička komora sudjeluje u projektu Croskills

 

Hrvatska obrtnička komora s Građevinskim fakultetom u Zgrebu, Savjetom za zelenu gradnje, regionalnom agencijom REA Sjever i Koordinacijom strukovnih škola sudjeluje u projektu CROSKILLS. Jedan od ključnih ciljeva projekta je diseminacija bitnih informacija putem društvenih mreža. Informacije se odnose na same rezultate projekta, ali i za ciljeve koji se projektom žele postići.

Anketa koju je Hrvatska obrtnička komora provela među obrtnicima u svrhu izrade analize trenutačnog stanja u građevinskom sektoru pokazala je kako čak 43% obrtnika ponekad koristi i ugrađuje takve sustave, a 30% to čini na zahtjev investitora.

21% ispitanika isključivo koriste energetski učinkovite sustave i tehnologije. Ta brojka raste iz godine u godinu, pokazuje istraživanje provedeno u sklopu projekta.

Za postizanje ciljeva energetske učinkovitosti do 2030. godine važan je svaki pojedinac na gradilištu i sve karike u sustavu.

Ulaganjem u strukovno obrazovanje i poticanjem mladih da za buduće zanimanje izabiru strukovna zanimanja možemo očekivati i daljnji porast pozitivnih trendova.

U 2022./2023. godini bilježimo porast upisa u zanimanja zidar i fasader, uz kontinuirano visok interes za instalatera grijanja i klimatizacije te kućnih instalacija, vodoinstalatera i elektroinstalatera – zanimanja koja su od ključne važnosti za podizanje energetske učinkovitosti zgrada.

 

Slične objave

Božićna čestitka

Tajnica UOSK

OSTVARIVANJE PRAVA NA POTPORU ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA ZA OBRTNIKE

Tajnica UOSK

Pojačan nadzor Porezne i Carinske uprave 13. do 19. veljače 2020.g.

Tajnica UOSK
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide