Udruženje Obrtnika Sisak
Novosti Obrtnici prijevoznici

9. susret prijevoznika u organizaciji Hrvatske obrtničke komore

U petak 31. ožujka 2017. godine u velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika s početkom u 10,00 sati održati će se 9. susret prijevoznika  Hrvatske obrtničke komore.Susret prijevoznika Hrvatske obrtničke komore značajna je manifestacija koja svake godine okuplja prijevoznike – obrtnike, ali i trgovačka društva, kao i ostale dionike u obavljanju prjevozničkih djelatnosti. Važnost ove manifestacije očituje se u činjenici da je to jedan od rijetkih događaja na kojem obrtnici – prijevoznici imaju mogućnost razmijeniti međusobna iskustva i što je još važnije, komentirati probleme s predstavnicima relevantnih institucija.Na Susretu očekujemo izlaganje tema vezanih uz prijevoz robe u cestovnom prometu, prijevoz putnika u cestovnom prometu (autobusi), autotaksi prijevoz i male turističke brodare. Koncepcija samog susreta pruža priliku svim sudionicima da saznaju nove informacije bitne za struku, ali i mogućnost da iznesu najznačajnije probleme te da ponude svoje viđenje rješenja.

Nadalje, temeljem dobrih iskustava s već održanih stručnih susreta, namjera nam je i ove godine organizirati raspravu s bitnim sudionicima iz prijevozničke djelatnosti, ali i s predstavnicima izvršne vlasti, kako bi se odvojilo dovoljno vremena za primjerenu raspravu i donošenje prijedloga rješenja i zaključaka o ključnim problemima, prilikama i smjeru razvoja ove djelatnosti.

Na ovogodišnjem, 9. susretu prijevoznika, kroz izlaganja i raspravu razmotrit će se aktualne teme vezane uz obavljanje prijevozničke djelatnosti s naglaskom na:

 

  • odgovornost kod pretovara vozila
  • ”rad na crno” u kontekstu obavljanja prijevoza za vlastite potrebe
  • periodičke tehničke preglede vozila i obvezu homologacije
  • administrativne prepreke kod obavljanja prijevoza u nekim državama članicama EU
  • problem neregistriranog i nelegalnog obavljanja djelatnosti u prijevozu putnika
  • probleme brodara
  • nedostatak potpora u obnovi voznog parka i poslovanja prijevoznika

 

Kao i na prethodnim susretima, kroz razgovor s uvaženim predstavnicima državnih institucija, predstavnicima poslovne zajednice i ključnim dionicima u ovoj djelatnosti, planiramo se osvrnuti na teme i problematiku koja je od posebnog značaja za prijevoznike i za koju se još uvijek traže adekvatna rješenja.

Slične objave

Delegacija udruženja obrtnika Sisak i obrtničke komore Sisak posjetila Prijedor

uosk

Edukacija Hrvatske turističke zajednice

uosk

Martinska Zabava 2015

uosk

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da ste u redu s ovim. Prihvati Pročitaj više

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide