U Hrvatskoj obrtničkoj komori održano je predstavljanje novog Vodiča dobre higijenske prakse i HACCP vodiča za ugostiteljstvo te edukacija o njegovim praktičnim primjenama u ugostiteljstvu.
Vodič je izradio Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije za potrebe ugostitelja koji su dobili jednostavan, razumljiv i primjenjiv alat za vođenje poslovanja u skladu s propisima te novim stručnim i znanstvenim spoznajama.
U vremenu kad su povjerenje gostiju, sigurnost i profesionalni standardi važniji nego ikad ovaj vodič predstavlja značajan korak naprijed u unapređenju prakse u ugostiteljstvu i daje jasne smjernice koje pomažu u svakodnevnom radu. Vjerujem da će ovaj vodič postati vrijedan alat i podrška u ispunjavanju zakonskih obaveza, ali i podizanju ljestvice kvalitete koje čini svaku razliku – za sigurniju hranu, zadovoljne goste i uspješnije poslovanje. Mi ugostitelji držimo do kvalitete i znat ćemo cijeniti ovaj Vodič, istaknuo je potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Joso Smolić.
Voditeljica projekta Vedrana Jurčević Podobnik iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije predstavila je sadržaja Vodiča i njegovih praktičnih primjena u ugostiteljstvu te pojasnila zakonske obveze. Iznijela je i niz savjeta kako HACCP uvesti i primijeniti bez nepotrebnog administrativnog opterećenja.
Na ovu temu u idućim danima održat će se niz regionalnih edukacija u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.
Vrijeme i mjesto održavanja edukacija:
- 9. listopada 2025. u 11 sati, Edukacijski centar Udruženja obrtnika Rijeka, Vukovarska 21, Rijeka
- 14. listopada 2025. u 11 sati, Udruženje obrtnika Pula, Ul. Svete Felicite 5, Pula
- 21. listopada 2025. u 11 sati, Područna obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije, Ul. Ruđera Boškovića 28, Split
- 28. listopada 2025. u 11 sati, Područna obrtnička komora Osječko-baranjske županije, Svilajska ul. 35/2, Osijek