Udruženje Obrtnika Sisak
Image default
Novosti

Predstavljen novi Vodič dobre higijenske prakse i HACCP vodič za ugostiteljstvo

U Hrvatskoj obrtničkoj komori održano je predstavljanje novog Vodiča dobre higijenske prakse i HACCP vodiča za ugostiteljstvo te edukacija o njegovim praktičnim primjenama u ugostiteljstvu.

Vodič je izradio Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije za potrebe ugostitelja koji su dobili jednostavan, razumljiv i primjenjiv alat za vođenje poslovanja u skladu s propisima te novim stručnim i znanstvenim spoznajama.

U vremenu kad su povjerenje gostiju, sigurnost i profesionalni standardi važniji nego ikad ovaj vodič predstavlja značajan korak naprijed u unapređenju prakse u ugostiteljstvu i  daje jasne smjernice koje pomažu u svakodnevnom radu. Vjerujem da će ovaj vodič postati vrijedan alat i podrška u ispunjavanju zakonskih obaveza, ali i podizanju ljestvice kvalitete koje čini svaku razliku – za sigurniju hranu, zadovoljne goste i uspješnije poslovanje.  Mi ugostitelji držimo do kvalitete i znat ćemo cijeniti ovaj Vodič, istaknuo je potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Joso Smolić.

Voditeljica projekta Vedrana Jurčević Podobnik iz Nastavnog  zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije predstavila je sadržaja Vodiča i njegovih praktičnih primjena u ugostiteljstvu te pojasnila zakonske obveze. Iznijela je i niz savjeta kako HACCP uvesti i primijeniti bez nepotrebnog administrativnog opterećenja.

Na ovu temu u idućim danima održat će se niz regionalnih edukacija u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

Vrijeme i mjesto održavanja edukacija:

Slične objave

Zlatna ekipa u pikadu!

uosk

Niže cijene struje za sve članove HOK-a

uosk

Priprema sastanka sa Gradonačelnicom

uosk
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide