Udruženje Obrtnika Sisak
Image default
događanja

Humanitarna modna revija ˝Obrtnici za djecu˝

Udruženje obrtnika Sisak organizator je humanitarne modne revije ˝Obrtnici za djecu˝ koja će se održati u ponedjeljak 17. lipnja 2019. godine s početkom u 19,30 sati u restoranu ˝Stari grad˝ Sisak.

Prodajom ulaznica prikupljaju se financijska sredstva za nabavu monitora za nadzor vitalnih funkcija potrebnog Odjelu pedijatrije Opće bolnice ˝Dr. Ivo Pedišić˝ Sisak. Humanitarna akcija pokrenuta je na inicijativu dr. Željke Josić, koja je i glavni suorganizator ovog događanja. Na reviji će biti predstavljene haljine koje će za ovu plemenitu svrhu ustupiti naše obrtnice, krojačice s područja Sisačko-moslavačke županije, a nositi će ih modeli agencije ˝Talia model˝, dok će prisutne u glazbenom dijelu programa zabavljati Đani Stipaničev.

Svaka sekunda je važna za dijagnosticiranje stanja djeteta koje su roditelji doveli u  hitnu ambulantu Odjela pedijatrije sisačke bolnice ˝Dr. Ivo Pedišić˝  kako bi se mališanima pružila adekvatna pomoć. No, liječnici  tog odjela često moraju biti pravi čarobnjaci kako bi nabavili uređaje koji su im potrebni za pravovremenu reakciju.

  • Kada vam na odjel dođe uplakano dijete, a malena djeca često ne znaju konkretno objasniti što ih boli, liječnici moraju pronaći način utvrditi stvarno stanje. Osnovni postupak je dijete priključiti  na monitor za nadzor vitalnih funkcija. To je uređaj koji nam  pokazuje EKG, ritam disanja, temperaturu  i ostale vitalne funkcije. Međutim, mi na odjelu imamo samo jedan takav uređaj i to  ne baš najbolje kvalitete, a često nam se dogodi da nam u istom trenutku treba i nekoliko takvih uređaja. Tu počinje potraga po drugim odjelima tko nam može ustupiti monitor. Također, Odjel ima i samo jedan defribilator.  – objasnio je   Goran Kuzmac, šef Odjela pedijatrije sisačke bolnice koji sa svojim timom kolega skrbi o mališanima s područja cijele Sisačko-moslavačke županije.

– Neophodno je da pedijatrijski odjel bude opremljen svom potrebnom opremom zbog  gubitka vremena koje može biti kobno. Već  od sljedeće godine na pedijatriji će  biti i kardiološka ambulanta jer nam se vraća kolegica s kardiološke subspecijalizacije. Upravo zbog toga su nam ultrazvučni aparat i defibrilator potrebni kako bi se kardiološki pregledi djece, koju sad šaljemo u zagrebačke klinike, mogli obavljati u Sisku. Na taj način olakšati ćemo i djeci i roditeljima – dodaje dr. Željka Josić, ginekologinja sisačke bolnice i  saborska zastupnica koja je inicijatorica ove humanitarne akcije.

– Udruženje obrtnika Sisak  i Obrtnička Komora SMŽ će se kao i uvijek odazvati  humanitarnoj akciji za našu bolnicu.  Odlučili smo pomoći u organizaciji modne revije domaćih dizajnera u kojoj će sudjelovati i svi naši obrtnici. Do sada je Obrtnička komora SMŽ izdvojila i 10.000 kuna za nabavku magnetne rezonance te je naš Ceh krojača sašio stotinu kompleta posteljine za sisačku bolnicu. Svjesni smo kako samo solidarnošću i zajedništvom možemo uspješno nastaviti naš put. Modna revija održati će se 17. lipnja 2019. godine u Starom gradu i pozivamo  naše sugrađane da kupnjom ulaznica podrže nabavku opreme za pedijatriju – poručila je Ivanka Čačić, predsjednica Udruženja obrtnika Sisak.

Ulaznice po cijeni od 200,00 kuna (VIP) i 100,00 kuna možete kupiti u:

  • Salonu za uljepšavanje ˝Viktorija˝, Antuna i Stjepana Radica 8a, Sisak (Namin prolaz)
  • AMK – knjižara i papirnica, Kranjčevićeva 2, Sisak
  • Frizerski i brijački obrt za muškarce ˝Ivančica˝, S. i A. Radića 23, Sisak
  • uplatom na humanitarni račun akcije IBAN HR4124070001500005763 otvoren kod OTP banke (molimo da u opis plaćanja navedete ˝ulaznica˝ , a svoj dolazak potvrdite putem e-mail adrese uo.sisak@hok.hr ili na broj 099 264 3177).

Svi oni koji žele pomoći kupnju uređaja koji omogućuje kvalitetnije liječenje i bolju skrb za našu djecu, a nisu u mogućnosti doći na modnu reviju, svoju podršku ovoj akciji mogu dati uplatom financijskih sredstava u proizvoljnom iznosu na humanitarni račun akcije IBAN HR4124070001500005763, otvoren kod OTP banke, s naznakom ˝Obrtnici za djecu˝. Uplate je moguće izvršiti zaključno do 17.08.2019. godine.

Glavni sponzor događanja je INA – Industrija nafte d.d., kojoj upućujemo posebnu zahvalu. Svoju podršku ovoj inicijativi pružili su Euroherc osiguranje d.d. i Borovo d.d.

 

Slične objave

Od 1. rujna 2014. dopuštene manje količine PAH-ova u sušenim mesnim proizvodima

uosk

21. Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru 2018.

uosk

Prijavite se na 11. Obrtničke sportske igre!

uosk
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide