Udruženje Obrtnika Sisak
Image default
Novosti

Uručeni ugovori u sklopu projekta ˝Naukovanje za obrtnička zanimanja˝

U Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta u ponedjeljak 25. veljače 2019. godine uručeno je gotovo 100 ugovora u sklopu projekta „Naukovanje za obrtnička zanimanja“, od sveukupno 190 potpora koje se dodjeljuju za poticanje gospodarskih subjekata za primanje učenika na naukovanje bespovratnim sredstvima iz fondova Europske unije (ESF). Ovaj projekt jedna je od dvije aktivnosti koje već treću godinu zaredom provodi Ministarstvo, unutar šireg projekta Poticanja obrazovanja za vezane obrte temeljene na sustavu naukovanja, čija je ukupna vrijednost 67,8 milijuna kuna. 

Ugovore je svim prisutnim poduzetnicima i obrtnicima uručio ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, zajedno sa svojim suradnicima, državnim tajnikom Mariom Antonićem i pomoćnicom Anom Mandac. Iznos potpore koja se ostvaruje putem ovog projekta kreće se od 15 tisuća do 150 tisuća kuna, a pomoću dobivenih sredstava sufinancira se 80 posto iznosa za nagrade koju su gospodarski subjekti obvezni isplaćivati učenicima za vrijeme provedeno na naukovanju, kao i nagrade mentoru koje se kreću do maksimalnih 75 tisuća kuna.

Potpore su dodijeljene i obrtnicima s područja Sisačko-moslavačke županije, koji su se pravovremeno prijavili na natječaj. Popis obrtnika koji su ostvarili pravo na potporu možete pogledati ovdje.

Slične objave

Naputak obrtnicima za izdavanje INA potrošačke kartice

uosk

POZIV ZA IZDAVANJE JAMSTAVA POSLOVNIM SUBJEKTIMA IZ SEKTORA PRERAĐIVAČKE INDUSTRIJE S PODRUČJA SISAČKO – MOSLAVAČKE ŽUPANIJE

uosk

Ministarstvo turizma osiguralo sredstva strukovnim školama za provedu projekata

uosk
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide