Udruženje Obrtnika Sisak
Image default
događanja

Održana primopredaja uređaja Odjelu pedijatrije Opće bolnice ˝Dr. Ivo Pedišić˝

Na danas održanoj svečanosti primopredaje, predsjednica Udruženja obrtnika Sisak Ivanka Čačić i dr. Željka Josić uručile su uređaj za nadzor vitalnih funkcija dr. Goranu Kuzmacu, voditelju Odjela pedijatrije sisačke bolnice. Time je uspješno završena humanitarna akcija ˝Obrtnici za djecu˝.

Odjel pedijatrije bolnice Dr. Ivo Pedišić bogatiji je za novi uređaj za održavanje vitalnih funkcija koji uključuje monitor i defibrilator s popratnim nastavcima. Monitorom  za nadzor vitalnih funkcija, koji se na Odjelu pedijatrije  koristi gotovo svakodnevno, omogućava se pravovremeno određivanje stvarnog stanja oboljelog djeteta i nužna terapija.

Podsjetimo, na modnoj reviji Obrtnici za djecu svoje je kreacije 17. lipnja 2019. godine predstavilo dvanaest dizajnerica i kreatorica s područja Sisačko-moslavačke županije, a samo zahvaljujući prodanim ulaznicama i majicama prikupljeno je 67.525,25 kuna. Ostatak novca potrebnog za nabavku ovih skupocjenih  dijagnostičkih uređaja prikupljen je zahvaljujući donacijama i sponzorstvima.

– Naš odjel  do sada je imao  monitor za nadzor vitalnih funkcija, koji je već poprilično istrošen i njegova baterija više nije funkcionalna u smislu da izdrži putovanje do Zagreba. To umanjuje mogućnost kvalitetnog i sigurnog transporta bolesne djece, najčešće vitalno ugrožene te im je stoga ovaj uređaj neophodan. Zato smo zahvalni Udruženju obrtnika Sisak i našoj kolegici dr. Željki Josić na organizaciji humanitarne akcije i kupnji novih uređaja. Ipak najzahvalniji će im biti naši mali pacijenti i vjerujem će i dalje biti načina da se pomogne odjelu koji skrbi o najmlađima– poručio je dr. Goran Kuzmac, voditelj Odjela pedijatrije. 

 -Na inicijativu dr. Josić Udruženje obrtnika Sisak organiziralo je ovu hvale vrijednu i na koncu uspješno izvedenu humanitarnu akciju te smo na to iznimno ponosni. Kao i uvijek do sada, rado smo se odazvali kako bismo pomogli onima koji su u potrebi, a kada su u pitanju djeca naša je radost tim veća. Dosad smo organizirali niz humanitarnih akcija za različite korisnike, a spomenut ću kako smo prošle godine sisačkoj bolnici na korištenje ustupili posteljinu koja im je bila potrebna, a koju su izradile naše vrijedne krojačice, koje su bile glavni nositelji i naše humanitarne modne revije. Dokaz je to kako su naši obrtnici uvijek spremni pomoći i odazvati se na akcije s plemenitom svrhom kako bi pomogli zajednicu u kojoj posluju. Ja kao predsjednica Udruženja obrtnika Sisak na sve svoje članove i njihov nesebičan trud i rad sam iznimno ponosna i od srca im se svima zahvaljujem. Želim još jednom zahvaliti našim ovdje prisutnim krojačicama koje su sudjelovale na reviji: Kseniji Tušak, Tihani Ljubojević, Zlatici Marjanović, Andreji Mrmić-Validžija, Ljiljani Strmečki i Ivani Matijević, te dizajnericama Eleni Conjar Percl, Kristini Zorčić, Tei Stefanovski Milunić, Ivi Karačić, Ivanu Friščiću i Mirzi Šabiću. Također, veliko hvala našem Cehu cvjećara i vrtlara te Cehu frizera i kozmetičara čiji su članovi također dali svoj nesebičan doprinos prilikom organizacije modne revije, kao i svim ostalim članovima Udruženja obrtnika Sisak koji su bili angažirani u organizaciji. Zahvaljujem se na iznimnom doprinosu i g. Siniši Josipoviću i djelatnicima restorana Stari Grad bez kojih ova priča ne bi bila tako uspješna. Kroz donaciju narezaka, pića i kolača svoj doprinos dali su i: Gavrilović d.o.o., Alda d.o.o., slastičarnica Albina, slastičarnica Tri jagode, hotel Panonija, Kolači Sunce, Vesna kolači, Slatki san, Branka Biškupović-Smolčić i Alda d.o.o. Hvala im svima! Ovom prilikom želim zahvaliti i g. Ivi Žiniću, županu  Sisačko-moslavačke županije koja nam uvijek pruža podršku u svim našim aktivnostima. Gospodin Žinić je uz g. Darinka Dumbovića, gradonačelnika Grada Petrinje i g. Adolfa Cvancigera, predsjednika Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije aktivno sudjelovao na modnoj reviji noseći odijela obrta ˝Muška moda Šabić˝. Oni su vlastitim sredstvima i kupili odijela te tako pomogli ovu akciju. Na kraju, želim poručiti kako smo opet pokazali da je jedinstvo moć i kako  samo solidarnošću i zajedništvom možemo uspješno nastaviti naš put, jer kad se vrijedne ruke slože, uistinu se baš sve može! – zaključila je Ivanka Čačić, predsjednica Udruženja obrtnika Sisak.

–   Humanitarna revija Obrtnici za djecu dokaz je da upravo ovakvim sinergijama građana i poslovnih subjekata možemo doprinijeti boljem i kvalitetnijem liječenju najmlađih pacijenata.  Kao majka i liječnica dobro poznajem probleme malih pacijenata sisačke bolnice, od samog trenutka njihovog rođenja,  i uvijek ću svojim angažmanom činiti sve da im liječenje učinim najkvalitetnijim, bržim i ugodnijim. Zato i osobno želim zahvaliti sve i jednoj osobi koja je kupnjom ulaznice za modnu reviju pomogla nabavku ovih uređaja . Zahvaljujem i svim sponzorima i donatorima koji su odlučili pomoći projektima koji se realiziraju u zajednicu u kojoj posluju i pomoći nam podignuti kvalitetu zdravstvene zaštite te nadam se kako će se i ubuduće odazvati našim akcijama – zaključila  je inicijatorica modne revije dr. Željka Josić.

Posebno zahvaljujemo tvrtki C.I.O.S. koja nam je svojom velikodušnom donacijom u iznosu od 55.000,00 kuna pomogla prikupiti dovoljan iznos sredstava za kupnju uređaja.

– Pomagati zajednici u kojoj djelujemo, a posebice kada su u pitanju osjetljive skupine poput djece, jedan je od temeljnih postulata društveno odgovornog poslovanja C.I.O.S. Grupe. Duboka, sada već i duga povezanost s lokalnom zajednicom u Sisku i Županiji, daje nam za pravo reći da smo dio pa gotovo svih važnih projekata čiji je cilj unaprjeđenje kvalitete života naših sugrađanki i sugrađana. Donacija Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić dijelić je tog mozaika, istaknuo je Boro Mioč, u ime C.I.O.S. Grupe. Zahvalio je djelatnicima Opće bolnice dr. Ivo Pedišić, čiji stručan, savjestan i predani rad, iz dana u dan, pomaže vratiti vjeru u bolje sutra, a posebice onima na pedijatriji koji nanovo bude sjaj u očima naših malih prijatelja. C.I.O.S. je bio, jest i bit će nadalje uz vas, istaknuo je Mioč.

„INA je posebno osjetljiva na najmlađe članove društva i ponosni smo svaki put kad možemo doprinijeti liječenju najmanjih pacijenata. Također, svake godine podupiremo razne projekte na području Sisačko-moslavačke županije te na taj način ulažemo u lokalnu zajednicu i pomažemo činiti život naših sugrađana boljim. Nadam se da će aparat koji smo danas uručili biti potreban što je moguće manjem broju djece, ali i da će pomoći svima kojima bude potreban“, izjavio je Damir Butković, direktor Rafinerije nafte Sisak, u ime kompanije INA – industrija nafte, d.d. koja je također jedan od sponzora.

Iskreno se zahvaljujemo i našem sponzoru Euroherc osiguranju d.d. koje kontinuirano podržava sve naše aktivnosti. Svojim donacijama akciju su podržali i Applied Cermics,  PPS Majur, Udruga Treća dob, NI-AL, HIPP Croatia,  Hrvatske šume,  Hrvatska obrtnička komora, Gradske ljekarne Sisak i mnogi drugi, te se svima od srca zahvaljujemo.

Slične objave

U Lekeniku predstavljene mjere aktivne politike zapošljavanja za 2019. godinu

Tajnica UOSK

1. NACIONALNI FESTIVAL SUVENIRA RH I 4. FESTIVAL SUVENIRA ZADARSKE ŽUPANIJE 2014.

uosk

Izdavanje i upis promjena na PK kartici od 1. siječnja 2018.

uosk
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide