Udruženje Obrtnika Sisak
Image default
događanja

Održana primopredaja uređaja Odjelu pedijatrije Opće bolnice ˝Dr. Ivo Pedišić˝

Na danas održanoj svečanosti primopredaje, predsjednica Udruženja obrtnika Sisak Ivanka Čačić i dr. Željka Josić uručile su uređaj za nadzor vitalnih funkcija dr. Goranu Kuzmacu, voditelju Odjela pedijatrije sisačke bolnice. Time je uspješno završena humanitarna akcija ˝Obrtnici za djecu˝.

Odjel pedijatrije bolnice Dr. Ivo Pedišić bogatiji je za novi uređaj za održavanje vitalnih funkcija koji uključuje monitor i defibrilator s popratnim nastavcima. Monitorom  za nadzor vitalnih funkcija, koji se na Odjelu pedijatrije  koristi gotovo svakodnevno, omogućava se pravovremeno određivanje stvarnog stanja oboljelog djeteta i nužna terapija.

Podsjetimo, na modnoj reviji Obrtnici za djecu svoje je kreacije 17. lipnja 2019. godine predstavilo dvanaest dizajnerica i kreatorica s područja Sisačko-moslavačke županije, a samo zahvaljujući prodanim ulaznicama i majicama prikupljeno je 67.525,25 kuna. Ostatak novca potrebnog za nabavku ovih skupocjenih  dijagnostičkih uređaja prikupljen je zahvaljujući donacijama i sponzorstvima.

– Naš odjel  do sada je imao  monitor za nadzor vitalnih funkcija, koji je već poprilično istrošen i njegova baterija više nije funkcionalna u smislu da izdrži putovanje do Zagreba. To umanjuje mogućnost kvalitetnog i sigurnog transporta bolesne djece, najčešće vitalno ugrožene te im je stoga ovaj uređaj neophodan. Zato smo zahvalni Udruženju obrtnika Sisak i našoj kolegici dr. Željki Josić na organizaciji humanitarne akcije i kupnji novih uređaja. Ipak najzahvalniji će im biti naši mali pacijenti i vjerujem će i dalje biti načina da se pomogne odjelu koji skrbi o najmlađima– poručio je dr. Goran Kuzmac, voditelj Odjela pedijatrije. 

 -Na inicijativu dr. Josić Udruženje obrtnika Sisak organiziralo je ovu hvale vrijednu i na koncu uspješno izvedenu humanitarnu akciju te smo na to iznimno ponosni. Kao i uvijek do sada, rado smo se odazvali kako bismo pomogli onima koji su u potrebi, a kada su u pitanju djeca naša je radost tim veća. Dosad smo organizirali niz humanitarnih akcija za različite korisnike, a spomenut ću kako smo prošle godine sisačkoj bolnici na korištenje ustupili posteljinu koja im je bila potrebna, a koju su izradile naše vrijedne krojačice, koje su bile glavni nositelji i naše humanitarne modne revije. Dokaz je to kako su naši obrtnici uvijek spremni pomoći i odazvati se na akcije s plemenitom svrhom kako bi pomogli zajednicu u kojoj posluju. Ja kao predsjednica Udruženja obrtnika Sisak na sve svoje članove i njihov nesebičan trud i rad sam iznimno ponosna i od srca im se svima zahvaljujem. Želim još jednom zahvaliti našim ovdje prisutnim krojačicama koje su sudjelovale na reviji: Kseniji Tušak, Tihani Ljubojević, Zlatici Marjanović, Andreji Mrmić-Validžija, Ljiljani Strmečki i Ivani Matijević, te dizajnericama Eleni Conjar Percl, Kristini Zorčić, Tei Stefanovski Milunić, Ivi Karačić, Ivanu Friščiću i Mirzi Šabiću. Također, veliko hvala našem Cehu cvjećara i vrtlara te Cehu frizera i kozmetičara čiji su članovi također dali svoj nesebičan doprinos prilikom organizacije modne revije, kao i svim ostalim članovima Udruženja obrtnika Sisak koji su bili angažirani u organizaciji. Zahvaljujem se na iznimnom doprinosu i g. Siniši Josipoviću i djelatnicima restorana Stari Grad bez kojih ova priča ne bi bila tako uspješna. Kroz donaciju narezaka, pića i kolača svoj doprinos dali su i: Gavrilović d.o.o., Alda d.o.o., slastičarnica Albina, slastičarnica Tri jagode, hotel Panonija, Kolači Sunce, Vesna kolači, Slatki san, Branka Biškupović-Smolčić i Alda d.o.o. Hvala im svima! Ovom prilikom želim zahvaliti i g. Ivi Žiniću, županu  Sisačko-moslavačke županije koja nam uvijek pruža podršku u svim našim aktivnostima. Gospodin Žinić je uz g. Darinka Dumbovića, gradonačelnika Grada Petrinje i g. Adolfa Cvancigera, predsjednika Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije aktivno sudjelovao na modnoj reviji noseći odijela obrta ˝Muška moda Šabić˝. Oni su vlastitim sredstvima i kupili odijela te tako pomogli ovu akciju. Na kraju, želim poručiti kako smo opet pokazali da je jedinstvo moć i kako  samo solidarnošću i zajedništvom možemo uspješno nastaviti naš put, jer kad se vrijedne ruke slože, uistinu se baš sve može! – zaključila je Ivanka Čačić, predsjednica Udruženja obrtnika Sisak.

–   Humanitarna revija Obrtnici za djecu dokaz je da upravo ovakvim sinergijama građana i poslovnih subjekata možemo doprinijeti boljem i kvalitetnijem liječenju najmlađih pacijenata.  Kao majka i liječnica dobro poznajem probleme malih pacijenata sisačke bolnice, od samog trenutka njihovog rođenja,  i uvijek ću svojim angažmanom činiti sve da im liječenje učinim najkvalitetnijim, bržim i ugodnijim. Zato i osobno želim zahvaliti sve i jednoj osobi koja je kupnjom ulaznice za modnu reviju pomogla nabavku ovih uređaja . Zahvaljujem i svim sponzorima i donatorima koji su odlučili pomoći projektima koji se realiziraju u zajednicu u kojoj posluju i pomoći nam podignuti kvalitetu zdravstvene zaštite te nadam se kako će se i ubuduće odazvati našim akcijama – zaključila  je inicijatorica modne revije dr. Željka Josić.

Posebno zahvaljujemo tvrtki C.I.O.S. koja nam je svojom velikodušnom donacijom u iznosu od 55.000,00 kuna pomogla prikupiti dovoljan iznos sredstava za kupnju uređaja.

– Pomagati zajednici u kojoj djelujemo, a posebice kada su u pitanju osjetljive skupine poput djece, jedan je od temeljnih postulata društveno odgovornog poslovanja C.I.O.S. Grupe. Duboka, sada već i duga povezanost s lokalnom zajednicom u Sisku i Županiji, daje nam za pravo reći da smo dio pa gotovo svih važnih projekata čiji je cilj unaprjeđenje kvalitete života naših sugrađanki i sugrađana. Donacija Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić dijelić je tog mozaika, istaknuo je Boro Mioč, u ime C.I.O.S. Grupe. Zahvalio je djelatnicima Opće bolnice dr. Ivo Pedišić, čiji stručan, savjestan i predani rad, iz dana u dan, pomaže vratiti vjeru u bolje sutra, a posebice onima na pedijatriji koji nanovo bude sjaj u očima naših malih prijatelja. C.I.O.S. je bio, jest i bit će nadalje uz vas, istaknuo je Mioč.

„INA je posebno osjetljiva na najmlađe članove društva i ponosni smo svaki put kad možemo doprinijeti liječenju najmanjih pacijenata. Također, svake godine podupiremo razne projekte na području Sisačko-moslavačke županije te na taj način ulažemo u lokalnu zajednicu i pomažemo činiti život naših sugrađana boljim. Nadam se da će aparat koji smo danas uručili biti potreban što je moguće manjem broju djece, ali i da će pomoći svima kojima bude potreban“, izjavio je Damir Butković, direktor Rafinerije nafte Sisak, u ime kompanije INA – industrija nafte, d.d. koja je također jedan od sponzora.

Iskreno se zahvaljujemo i našem sponzoru Euroherc osiguranju d.d. koje kontinuirano podržava sve naše aktivnosti. Svojim donacijama akciju su podržali i Applied Cermics,  PPS Majur, Udruga Treća dob, NI-AL, HIPP Croatia,  Hrvatske šume,  Hrvatska obrtnička komora, Gradske ljekarne Sisak i mnogi drugi, te se svima od srca zahvaljujemo.

Slične objave

08.06. Dan Obrtničke komore SMŽ

uosk

Poslodavci obratite posebnu pozornost na izmjenu kod korištenja osobnog odbitka pri isplati plaća

uosk

Prva međunarodna konferencija „DAN PROZORA 2014.“

uosk
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide