Sastanak stručnih suradnika za obrazovanje

Sastanak stručnih suradnika za obrazovanje područnih obrtničkih komora i Hrvatske obrtničke komore održan je 22. i 23. veljače, u prostoru Hrvatske obrtničke komore.

Na sastanku se raspravljalo o izmjenama Zakona o strukovnom obrazovanju te Zakona o obrtu, kao i o različitim segmentima suradnje u području strukovnog obrazovanja. Konkretno, predstavljen je rad dviju radnih skupina u kojima Hrvatska obrtnička komora sudjeluje te zaključci nakon regionalnih radionica koje su pod nazivom Mogućnosti unapređenja organizacije odgojno-obrazovnog procesa učenja temeljnog na radu u obrtničkim zanimanjima održane u Zagrebu, Varaždinu, Zadru, Puli i Đakovu.

Osim toga, predstavljeni su projekti Hrvatske obrtničke komore Erasmus + KA3 Uključite se u EP4A: europska partnerstva za naukovanje u sklopu kojeg je održana i radionica za izradu kriterija za odabir ambasadora naukovanja i dodjelu trademarka, zatim Erasmus + KA3 Master5: Poslovna partnerstva u strukovnom obrazovanju, osposobljavanju i naukovanju na temelju rada te Erasmus + KA2 SeasonReady: Učenje na radnom mjestu za sezonske radnike u ugostiteljstvu. Predstavljen je i projekt Promocije poduzetništva 2017.-2019.

Uz projekte Hrvatske obrtničke komore, projekte u području promocije obrtničkih zanimanja predstavile su i stručne suradnice iz područnih obrtničkih komora Sisačko-moslavačke županije, Splitsko-dalmatinske županije, Primorsko-goranske županije i Zagreba.

Konačno, raspravljalo se o tekućoj problematici kao što je provedba ispita, informatička podrška te ostale aktivnosti u području obrazovanja.

Pretraživanje obrtnika
trazenje
Predsjednik ceha trgovaca
Damir Bunjan

tel: 098/737-172
e-mail: ketina@net.hr
Predsjednik ceha cvjećara i vrtlara
Boris Lemaić

tel: 098/5255-13
e-mail: lemaicboris@gmail.com
Predsjednik ceha ugostitelja i turističkih djelatnika
Sanjin Kramarić

tel: 091/2692-999
e-mail: sanjin@cocktail.hr
Predsjednik ceha proizvodnog obrta
Darko Klobučar

tel: 098/262-266
e-mail: polygraf@sk.t-com.hr
Predsjednik ceha uslužnog obrta i obrta za intelektualne usluge gospodarskog karaktera
Predrag Dorosulić

tel: 091/513-366
e-mail: intergips@net.hr
Predsjednik ceha frizera i kozmetičara
Ksenija Marinović

tel: 098/9885-776
e-mail:ksenija.marinovic.70@gmail.com
Predsjednik ceha prijevoznika
Ivan Miličić

tel: 091/475-8888
e-mail: promet.milicic@gmail.com